14 maj 2012

Stevia med gift !

Marknaden öppnas för Stevia. Detta naturliga alternativet till hemska aspartam eller andra kemiska sötnigsmedel, gör den här produkten en jätte väntat produkt och guld för många företag.
Det finns mycket skillnad mellan stevia. Som är bra, som är dåliga.

även om vi läser på Stevia Vital :
Fråga: Varför har ni inte ekologiskt odlad stevia?
Svar: Det har vi. I princip all stevia är redan odlad utan farliga bekämpningsmedel eftersom skadeinsekter inte tycker om den söta smaken

Underbart ! ... om skadeinsekter inte tycker om söta smaken, lakrits eller ris, m.m skulle inga beskämpningsmedel eller gifter behövas.

Om produktionnen tidigare varit mest i Syd Amerika, är det nu över 80% av stevia som kommer från Kina och där den får intensiv bekämpsingsmedel och gift till odling.Det är väldigt enkelt och möjligt att certifierad odling. 
Därför att stevia nu inte är "mat" men en "livsmedelstillsatts" kan det inte få ekologisk certification som mat så det är omöjligt att se på burken om den är från ekologisk certifierad odling eller från giftig odling. Den bästa är det att fråga certifiering av odling för att vara säker.

Sen finns det två metoder att extrahera REB A :
* mekanisk är hälsosamare men dyrare
* kemisk betyder mycket farliga produkter i kontakt med stevia men är billigare.

Det är bättre att vi vet vad vi köper så vi väntar på svar av alla som distributerar stevia i Sverige från de vi frågade om hur stevia är och med vilken certifiering de har.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar